Ukraine

Morgen begint mijn grote avontuur: ik ga Ukraine verkennen! Nouja, Užgorod dan, een pittoresk stadje vlakbij de grens met Slowakije. Als ik mijn collegas hier moet geloven is het vrij dramatisch daar. Alles is vervallen, totale chaos, iedereen is op je geld uit, hostels hebben geen verwarming, geen dekens, geen service. Er is geen openbaar vervoer; je kan beter de taxi nemen vanaf de Slowaakse grens. Enz enz. Nu zijn ze hier nogal goed in overdrijven.

Toch zijn er wel wat problemen. Oorspronkelijk wilde ik met mijn nieuwe huisgenote, Lydia, overnachten in een  hostel/hotel in de binnenstad. Maar ze durft niet. Die hotels hebben echter, irritant genoeg, alleen maar 2 persoonskamers. Dus moet ik uitwijken naar een hotel in een pittoresk dorp / buitenwijk. Helaas heb ik alleen maar een adres van ze en verder geen noemenswaardige routebeschrijving.

Hoe lossen we dat op?

Stap 1, zoek een kaart. De google map heeft helaas geen straatnamen en bovendien is de foto bewolkt. Iets langer zoeken… Gevonden. Print kaart uit en plak de resulterende 6 A4tjes aan elkaar.

Stap 2, het adres van het hostel is uiteraard in keurige westerse letters gegeven. Helaas gebruikt de kaart Cyrilische letters. Gelukkig is er een site waarop je kan converteren (hoewel ik het zelf ook wel deels kan).

Stap 3, zoek de straat op in het register van de kaart. Oh helaas, geen register. Bovendien is het in een buitenwijk dus misschien staat het niet eens op deze kaart.

Stap 4, zoek uren lang naar kaarten, hints, wat dan ook. Helaas, er schijnt een faculteit informatica in de buurt te zitten, maar die heeft geen website. De universiteit heeft wel een website, maar geen kaart. Er schijnt nog een soort openlucht museum in de buurt te liggen. Die heeft wel een fanclub website, maar geen adresgegevens.

Stap 5, bel het hostel: voicemail

Stap 6, mail het hostel je telefoonnummer en wanneer je ongeveer aankomt en wat het probleem is.

Dus morgen ochtend begint het spannende avontuur. Mocht alles misgaan, dan ben ik morgenavond weer gezellig terug in Presov. Ik hou jullie op de hoogte…

1 comment

  1. “Oorspronkelijk wilde ik met mijn nieuwe huisgenote, Lydia, overnachten in een hostel/hotel in de binnenstad. Maar ze durft niet.”
    PARDON?? Ik durf een hele hoop. Om even wat te noemen heb ik hier bijvoorbeeld verschillende soorten chocola gegeten, Slowaakse Brinta, (beschimmelde) druiven etc. etc. etc.
    Oké, het klinkt iets minder stoer dan de bedoeling was, maar voor degenen die óóit in Slovakia zijn geweest, die weten waar ik het over heb… O en trouwens, ik heb m’n wodka-record geëvenaard zaterdagavond (met Slavo natuurlijk)! Ik integreer steeds beter.
    Nou, tot vanavond maar weer. Michal heeft hele lekkere cake gebakken voor ons! Čao, Lydia

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *