Tokyo 14:39

Ik ben levend en zonder vertraging aangekomen in Tokyo! Dat heeft me meteen nieuwe Plaze opgeleverd (alleen snapt Plazes Tokyo niet en ik ook niet dus de locatie moet nog wat bijgesteld worden).  De vliegreis was precies zo onconfortabel als ik verwacht had en ik voel me ook precies even brak als ik verwacht had na  3 ‘dagen’ slaaptekort; als het goed is, is het nu een kwestie van nog even tot een uur of 21 wakker zien te blijven.  Lijstje met (misschien wel niet) typisch Japanse dingen:

  • de douane beambte op Narita Airport liet me een foldertje met tientallen soorten hash, wiet, explosieven, etc zien waarbij hij vroeg of ik dat bij me had.
  • de wc in het hostel is een ‘Japanese toilet’. Nou zijn daar twee soorten van:

  1. de traditionele waarbij je op Internet de betekenis van het woord ‘hood’ in de context van toiletten moet zien te vinden om erachter te komen welke kant ‘voor’ is
  2. die in mijn hostel waar ik binnenkort een foto van zal maken; westerse layout, maar met 33 knoppen en een complete handleiding op de deur. Gelukkig zit er stiekem ook nog een ‘tradionele’ handmatige spoelknop aan.

Het weer is vrij redelijk; 29 graden, luchtvochtigheid 73%, bewolkt, dus ik ga maar eens buiten spelen. Later meer.

3 comments

  1. Wauw, je bent er echt, ik ben jaloers joh 🙂 Heel veel plezier daar! Ik wil achteraf uitgebreid alle foto’s zien en verhalen horen. Als ik nog een keer naar Japan ga (wat vast nog wel eens gebeurt) mag je me vantevoren vast even vertellen hoe de wc’s werken 😉

  2. Wat Nieske zegt: WOW! Je bent er écht! 😀 watashi wa ook jaloers 😀 Hou ons op de hoogte en kijk goed uit bij het buitenspelen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *