Mexico deel I

Inmiddels reis ik al twee weken met de Green Tortoise door Mexico en het wordt met de dag warmer. Vrijdag 7 december vertrokken we uit San Francisco en twee dagen later bereikten we het eerste warme strand (San Blas). Vorig jaar nog verlaten en vanaf november zullen er regelmatig cruiseship aanmeren in het flinke resort-in-aanbouw. Dit zie je zo ongeveer overal aan de kust van Mexico. Drie keer raden waar Amerikanen graag met pensioen gaan.
Daarna een spectaculaire treinrit van een dag door de Koper Valei: een soort Grand Canyon. Boven was het vrij koud, maar gelukkig geen sneeuw dit jaar. Vervolgens hebben we weer een paar dagen aan het strand gezeten, deze keer zonder regen en veel warmer. Na Creel is de temperatuur overdag niet vaak onder de 30 graden geweest. 
Deze week hebben we aantal steden bezocht, waarvan Guanajuato wel de meest spectaculaire was. Het is een middeleeuws stadje met allemaal kronkelende straten, waar je zonder kaart de weg beter kan vinden dan met kaart. Omdat de stad het verkeer niet aankon hebben ze een stuk of tien tunnels door het centrum gegraven, wat het doolhof gevoel compleet maakt.
Vanacht heeft onze bus ongeveer zeven uur door Mexico stad gezworven, op zoek naar een weg naar Oaxaca, waar ik nu ben. Ik binnenkort eens tegen alle advies in Mezkal proberen. Tequilla went nou eenmaal vrij snel 🙂 De kerst gaan we doorbrengen op een zeer zuidelijk en hopelijk nog verlaten strand aan de Stille Oceaan. Kortom, ik vermaak me nog wel even.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *