Teveel achter de computer?

Als je een minuut lang op alt en ctrl + tab moet drukken om er vervolgens achter te komen dat het postkaartje wat je aan het schrijven bent op je fysieke bureaublad ligt, zit je dan teveel achter de computer?

4 comments

 1. Beste ‘Sjors’,
  Ondanks de formulering van je vraag denk ik niet dat je slechts een hypothetische situatie schetst, maar dat je deze situatie zelf bent tegengekomen. Misschien maak je je zelfs zorgen over de mate van je computergebruik en probeer je indirect de hulp van je leeftijdsgenoten in te schakelen.
  Natuurlijk is te veel of te weinig maar een mening. Je hebt zelf vast een idee over de ernst van je situatie. Heb je een ‘Probleem’ of is computeren gewoon je hobby?
  Als je echt vindt dat je een probleem hebt, zijn er tal van manieren om jezelf anderszins te vermaken. Kijk eens naar links, of naar rechts, of zelfs naar achteren. Je zult merken dat alternatieve oriëntaties van je hoofd ook heel spannend kunnen zijn. Als je dit beu bent kun je eens proberen om bijvoorbeeld een boek te lezen. Je hoeft niet te zoeken naar de scrollbar, je kunt gewoon bladeren!
  Een volgende uitdaging kan zijn om je eens buiten de deur te begeven. Stel voor aan je moeder dat jij een keer de boodschappen doet of loop gewoon een keer een rondje door de wijk. Dit vind je misschien eng, maar het zal je goed doen!
  Als je er behoefte aan hebt kun je op gegeven moment ook proberen oogcontact te maken met andere mensen. Misschien wel mensen die je niet kent, misschien zelfs meisjes! Maak je hier niet te druk over, voorlopig zijn er voldoende overwinningen te behalen met kleinere uitdagingen. Vergeet echter niet dat met wilskracht en doorzettingsvermogen alles mogelijk is. Ook “IRL”!
  Succes,
  Dr. Ben

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *