Back to basics

Wat ben ik weer vreselijk handig bezig de laatste dagen.

In de bus van Spanje naar Nederland kreeg ik het voor elkaar Black Russian over mijn MP3 speler heen te gooien. Nu werkt geen enkele knop meer behalve de aan en de reset knop. Gevolg is dat hij nu standaard begint met Blof:

Kleuren zijn kleuren
Dacht ik weleens
Er gebeurt niet veel mee in dit land
Door het glas in mijn hand
In het zuiden van Frankrijk (drie keer raden waar het misging)
Zie ik opeens
Dat het licht zacht verandert
En het doet iets met mij

Niks mis met Blof hoor, maar volume 29 is te zacht.

Thuis gekomen besluit ik voor de variatie eens niet op een pen maar op een sleutel te bijten. Oeps, nou kan die niet meer aan de sleutelhanger; dat gaat vast mis. Maar laat ik vooral nog niet het reservesleuteltje gaan zoeken en gewoon meenemen met de picknick. Wederom niks mis met picknicks, bosse bollen en Maals ijssalon expertise. Alsof dat nog niet link genoeg is, neem ik de bewuste sleutel, zwart en piepklein, mee naar Biton. Biton, daar raak je meer dan alleen jezelf kwijt. Gelukkig kon ik bij Rianne achterop naar huis en had ik inderdaad nog een reservesleutel thuis liggen.

Bosse bollen zijn lekker, heel lekker zelfs. Tevens heel kwetsbaar. Deze ga ik niet eens uitleggen.

Linux is leuk, maar de distro die ik draaide begon me de keel uit te hangen (sorry Adje); ik wil ook eens gewoon iets kunnen doen in plaats van eindeloos prutsen. Dus ben ik teruggestapt op oma-compatible Ubuntu. Twaalf uur prutsen later… “ach, dat branden van die CD is vast wel goed gegaan” … heb ik nog maar een stuk of 10 dingen die nog niet werken.

Onderhandelen met Heineken is ongetwijfeld fantastisch en het leek me de ideale gelegenheid om eens te leren strijken.
Sjors: “Hee Adje h**r, waar de fuck heb je dat strijkijzer gelaten?”
Adje: “Uhh, die heb jij toch voor het laatst gebruikt?”
Sjors: “Oja, ik had hem aan Joran uitgeleend voor z’n gala.”

Jullie hebben me vast wel eens zien pimpen met mijn PDA. Hij staat nu voor 50 euro op Markplaats en aardige mensen kunnen er zelfs wel meer korting op krijgen. Waarom dat? Nou, ik kreeg na maanden het eindelijk weer voor elkaar hem te koppelen aan mijn computer. Helaas had Linux een iets ander beeld bij ‘synchroniseren’ dan ik; dag agenda en doelijsten. Ik ga weer lekker op papier verder; moet alleen even een handig systeem uitdenken. Had ik nog afspraken met iemand?

3 comments

  1. arme jij! je agenda kwijt is echt teh suck. (which reminds me… ik moet m’n iBook maar weer ‘ns backuppen)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *