Right back on top of thangs

Ik wissel zo om de paar weken tussen een toestand van door werk en of leuke activiteiten overspoeld worden en on top of things zijn. Het gekke is dat er daartussen nauwelijks verschil is in het tempo waarop ik dingen afhandel; als ik niet slaap, op Biton ben of met iemand heb afgesproken, werk ik gewoon 16 uur per dag door mijn doe dingen heen. Nouja, een paar periodes in het jaar ontken ik ze of kunnen ze wel even wachten en dan ga ik stug films kijken of veel te lang op vakantie.
Anyway, ik denk dat het verschil ‘m voor mij zit in het doen van dingen die absoluut nu moeten en dingen die alvast kunnen. Vorige week ben ik de volledige week bezig geweest met de FUG overdracht; van 50 naar 150 pagina’s waarbij je ook nog goed moet opletten wat wel en niet door je medebestuurders bijgewerkt is en alle layout opnieuw doen in een omgeving die je nog nooit gebruikt hebt (latex) duurt nou eenmaal even. Het duurde ook nog eens twee keer zo lang als ik de week van tevoren dacht, waardoor ik erg lang in die nare toestand ben geweest waarin je alleen maar dingen doet die direct op je af komen: schrijven, vergaderingen voorzitten, college volgen, mail bijhouden en nieuwe acties noteren, afwassen, eten, LTS vergadering zuipen met Suske e.a. en op de Honorairenborrel.
Nu is ie af en uitgedeeld (ook al had ik hem graag nog tien of twintig man uur verder ontwikkeld gezien) en ben ik nogsteeds een redelijk deel van mijn tijd kwijt aan dingen die hun deadline naderen, maar ik heb nu ook tijd om vooruit te werken. Dankzij Getting Things Done heb ik nu ook een veel betrouwbaarder beeld van wat ik allemaal nog moet doen en een praktische methode om zo snel mogelijk door die tientallen lijstjes te komen.
Ik ben nooit iemand geweest die alles tot het laatste moment uitstelt, vooral niet bij grote projecten, maar ik heb het idee dat ik nu ook alle kleine dingetjes, waar er gigantisch veel van zijn, alsmede de wat meer schermerige projecten, ook eerder kan aanpakken. Zelfs vorige week heb ik het voor elkaar gekregen om de lijst met dingen die ik moest doen in ieder geval niet al te hard te laten groeien door alle minder-dan-twee-minuten taken die binnenkwamen meteen af te handelen.
Het gaat dus de goede kant op, jippie!
Ik ben zelfs alweer met mijn hoofd in de toekomst gekomen:
In de tweede week van de kerstvakantie ga ik naar Dublin (ohhhh Iérland!), dankzij een vrij aardige aanbieding van Transavia. Ik ben er achter gekomen wanneer de studiereis van Milieuwetenschappen is (nu nog waarheen en of het leuk is) en ik denk zelfs al licht na over (zomer)vakantie en locatie van afstudeeronderzoek.
Kortom, zoals Snoop het zo prachtig formuleert in Still D.R.E. : “Right back on top of thangs”

4 comments

  1. Sjóóóóóóóóórs 🙂 (ik zag nu pas dat je ook een lj hebt!)
    ik wil dat boek ook 😀
    niet-uitstellen is een bewonderenswaardige eigenschap… hulde!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *